perjantai 8. toukokuuta 2020

Kookossämpylät/kokossemlor

Och samma på svensk se längst ner


Kaksi kertaa olen leiponut kookossämpylöitä, molemmilla kerroilla samalla reseptillä, mutta vähän muutellen ainesosia. Ensimmäisellä kerralla vaihdoin jogurtin kreikkalaiseen turkkilaisen jogurtin sijaan ja juustona käytin Västerbottens juustoa. Tänään leipoessani käytin ihan normi emmentaalia. Psyllium minulla on hienojakoista.

Kaivoin laatikosta jo ekaa kertaa tätä leipää leipoessani esiin Tupperwarelta joskus muinoin ostamani käsipelillä toimivan sekoittimen. Tällä sai kätevästi kaikki nopeaa sekaisin.  Ensimmäisellä kerralla laitoin juustoraastetta hieman päälle ja toisella kerralla en. Ensimmäisellä kerralla annoin taikinan turvota enemmän kulhossa, toisella kerralla taas vähän vähemmän. Sämpylöiden muodonkin jätin toisella kertaa ihan kokeilun halustani litteämmäksi. Alkuperäisen reseptin löysin Kutsu vapauteen- blogista (klik). Kiitos makoisasta ja helposta leipäreseptistä 😍 

Täytyy myöntää että olin tosi skeptinen sämpylöiden suhteen, ajattelin että kookosjauho ei sopisi suolaiseen leivontaan. 

Ohje/ ingredienser
4 munaa/ 4 ägg
1 dl kreikkalainen jogurtti/ grekiskt yoghurt
1 dl kookosjauhoja/ kokosmjöl
2 pientä kourallista juustoraastetta/ två nävar mjöl
1 rkl psylliumia/ 1 matsked psyllium
2 tl leivinjauhetta/ 2 tesked bakpulver
1/2 tl suolaa/ 1/2 tesked salt

200 astetta 15-20 minuuttia/ 200 grader 15-20 minuter. 


Jag var tvungen att prova den här resepti För två gånger före jag trodde att man kan baka även saltiga semlor av kokosmjöl. Jag ändrade lite resepti. Man skulle kunna använda vilken som helst yoghurt samt ost. Original resept hade också gruvt psyllium men jag hade malen. Gött blev det. Nu måste jag verkligen tro på det 😅 bara blanda snabt och bara lägg till plåt eller gör som jag och med plöta hander forma de till semlor. 


Ensimmäisen kokeilun tulos


Toisen leivonta kerran tulos


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ❤️
Tack för din Meddelande ❤️