torstai 14. tammikuuta 2016

Lohta pestokastikeella ja kvinoasalaatti







Kävin eilen kaupassa ja ostin kirjolohta 300 g, sopiva määrä josta koko perhe syö kerran, tytöt on niin pieniruokaisia. Sitten muistin että pestokastike on loppu, minun ja Jeminan herkkua, toiset ei ymmärrä :D pääton jo siinä vsiheessa että illalliseksi syödään pestolohta, kvinoasalaatin keksin kun laitoin uuniin kalan. 

Pestoloheen laitan vähän suolaa, valmista tai itsetekemää pestokastiketta, sopivasti, parmesaanijuustoa ja pinjansiemeniä, kuten kuvista näkyy, Amanda tykkää pinjansiemenistä, onhan ne hyviä :P 
Uuniin 200 astetta ja palasta riippuen aika, meidän kirjolohen pala oli aika ohkanen joten riitti reilu 20 min uunissa. 

Kvinoasalaattiin keitin kvinoaa 2dl kannen alla, suhteella 1osa kvinoaa ja 2 vettä, niin kauan että vesi haihtuu pois. Sekoitella ei tarvitse. Puolikas kurkku, 2 tomaattia, meillä oli vain rasia kirsikkatomaattia, limetin mehu 1-2dl, suolaa vähän,  mustapippuria ja tuoretta minttua, ei ollut kotona, mutta kuivattua oli, joten laitoin sitä. Hyvää oli, lapset ei oikein kvinoasta tykkää, ehkä vielä joskus saan heidät syömään sitä :D





Illalla vähän askarreltiin, kortteja on jo kyllä ihan riittämiin, mutta niitä on niin helppo tehdä. Onpahan valmiina kortteja kun tarvitsee. Jemina teki oman kortin siskon vauvalle, vauvalle on tehty jo muutama pakettikin Jemina askarrellut, kovasti odotellaan että vauva syntyisi. Näitä kortteja en laittanut piiloon kaappiin vaan laitoin askartelupöydän päälle seinää koristamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti