sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lasitölkit kahvalla ja pillillä
Kauan aikaa olen haaveillut smoothieilleni kauniimpaa lasia, olen katsonut muiden hienoja amoothie-kuvia ihanissa tölkkilaiseissa ja haaveillut omista, jostain syystä netistä öytämäni versiot eilvät ole sytyttäneet pakkoa ostaa. Tykkään paljon enemmän tehdä ostoksia kun konkreettisesti näen tuotteen ja pystyn kokeilemaan tuotetta.
Eilen aamulla heräsin kun oveen koputettiin kovasti, mietin kuka ihme siellä on, no en jaksanut vielä nousta. Oveen koputettiin toisen kerran vielä kovemmin, hyppäsin sängystä ylös ja kurkkasin ikkunasta ulos, papan autohan se siellä, johan kello Suome aikaa oli melkein puoli ysi (eli meijän kello näytti vasta 7:30). Kävelin portaat alas ja avasin ulko-oven jonka takana pappa odotti pullapitko kädessä ja mummo vieressä. Papan äänen kuultuaan sain hakea uniset lapset sängyistä, minulla on tapana ottaa molemmat tytöt syliin, toinen toiselle kyljelle ja toinen toiselle, voin vain sanoa että onneksi työt on molemmat pieniä ikäisekseen, vaikka painoa alkaa kyllä nyt olemaan, portaat alas ja sohvalle viltin alle heräileen. Keitettiin aamukahvit, mummo ja pappahan oli syöny aamupuurot vissiin jo viideltä :D Minun isä ruukaa olla tosi pikainen kyästelijä ja nytkin kahvin juotuaan alkoi porisemaan kauppaan lähtemisestä, tämän kuultuaan Amanda lähti äkkiä aamutouhuihinja ilmoitti lähtevänsä mukaan. Jeminan kanssa ajateltiin heräillä rauhassa ilman kiirettä ja alkaa sitten siivoilemaan. Mummo soitti kuitenkin 10 maissa että ruoka olisi tunnin päästä, niinpä lähettiin lumitöihin, joissa ei mennytkään ihan niin kauaa kun suunnittelin, niinpä lähettiin jo mummolaa kohti, mieleeni juolahti kuitenkin että voisi ihan seku vain käydä Rustassa, mielessäni oli jos löytäisi jotain mukavaa sisustusjuttua. Tuntemuksia ja hetkellisiä mielijohteita on hyvä noudattaa, siellä nämä lasitölkit ootteli minua :) Nyt on smoothieilla ihanat lasit!!

Ja aamulla heti piti päästä kokeileen miltä smoothie näyttää laseissa, mies totesi pöytään istuessaan, että eihän täällä saa kunnon ruokaa (lue kaurapuuroa) ja mitä sie luulet noista saavas, eihän niissä ole mitään oikeaa syötävää, täyttävää, ravitsevaa, tämän takia alemmat kuvat, alkoi jonkun verran potuttaan!

 Mantelivoi-suklaasmoothie

2 rkl      Mantelivoita (tai maapähkinävoita)
1 kpl     Kypsä banaani
2 rkl      Raakakaakaojauhetta
3 dl       Mantelimaitoa
2-3 kpl  kypsää taatelia (myydään hevi-osastolla kaupoissa)

Päälle laitoin vielä chia siemeniä, joita olin liottanut yön yli vedessä!


Pelkästään raakakaakaossa  (100g) on proteiinia 28g ja kuitua 32g.
Mantelivoissa (100g) on proteiinia 23g ja kuitua 9,1g
Chia-siemenet ovat superfoodia, tunnetut siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia.

Chia siemenistä voit lukea lisää vaikka täältä:  http://www.mtv.fi/teemasivut/parempiruoka/ajankohtaista/artikkeli/10-syyta-syoda-chia-siemenia-uskomattomat-terveysvaikutukset/4349972Ei kommentteja:

Lähetä kommentti