tiistai 28. helmikuuta 2017

Mahtava ilta Kukkolaforsenilla / Wonderful evening at the Kukolaforsen
Noin 15 kilometrin päässä Torniosta Ruotin puolella sijaitsee Kukkolaforsen, jossa yhdessä Haaparannan kunnan kanssa pidetään yllä vanhaa kylän perinnettä lippoamista, alueella on säilytetty vanhat kalastajien vajoja, siianhalstraus kota ja kaksi myllyä! Aluella sijaitsee myös päärakennus, jossa toimii ravintola ja hotelli. Kukkolaforsenista löytyy myös eritasoisia mökkejä, kesäisin campigalue ja tottakai erilaisia saunoja!

Me saimme viimeviikolla Lounais-Lapin sisustus- ja lifestylebloggajien kanssa mahdollisuus päästä tutustumaan Kukkolaforseniin,sen palveluihin ja historiaan. Ilta yllätti meidät kaikki todella positiivisesti, odotimme odottaa illalta tiettyjä asioita, mutta se antoikin paljon enemmän. Itse olen käynyt alueella aiemmin, mutta aika pikaiseen, tämän illan johdosta uskon että alueella tulee käytyä useammin. Kesällä alueelle pitäisi tulla lapsille leikkipaikka <3
Kokoonnuimme porukalla päärakennukseen, jossa markkinoinninsta ja myynnistä vastaava Johanna Salmi otti meidät vastaan. Päärakennuksesta on mahtava näkymä koskelle, ruokasalissa on mahtavat korkeat ikkunat. Kesällä ravintola on auki enemmän, mutta talvisin lähinnä varauksesta. Sisällä oli myös mukava puot, jonne olisi ollut mukava kurkistaa lähemminkin sisään. 


Kaikkien saavuttua paikalle lähdimme kohti vanhoja kalastusvajoja, bloggareiden kameroiden räpsyessä :) Kaunis sininen hetki ilmoitti päivän kääntyvän iltaa kohti. Matkalla Johanna kertoi meille alueen kalastusperinteestä lippoamisesta,  jota on mahdollisuus kokeilla itsekin. Alueelta löytyy myös kaksi vanhaa myllyä ja siianhalstraus kota. Kaikki ihailivat vanhoja rakennuksia ja alueella saattoi tuntea historian havinan. Yhdessä vajassa oli korkeassa tornissa kelo, joka toimii vieläkin, joka kesä kello vedetään uudelleen käyntiin, kello kertoi koska kalastajien oli aika lopettaa kalastus.Sisällä halstrauskodassa meitä odotti perustajien tyttö Johannah Spolander, joka nyt vastaa miehensä ja veljensä kanssa alueen pyörittämisestä. Saimme heti lämmintä glögiä kuksasta joka oli lämmitetty isossa pannussa avotulella. Samalla kun kuulimme lisää alueen historiasta kaikki rentoutuivat, keskittyivät tulen rätinään ja kosken kuohuntaan. Johannah grillasi meille paikan päällä tehtyä puolukkaleipää, jossa täytteenä oli suussa sulavaa juustoa ja härkää. Kukkolaforsenilta on mahdollisuus varata illallisen siianpaistokodassa.Kodasta siirryttiin alueen toiseen päähään, saunaa museoon! Saunatuvassa meille oli katettu ihana buffet, jota ennen saimme kuitenkin kierroksen rakennuksessa olevassa saunamuseossa, sieltä löytyi mm. mukavia veistoksia jotka liittyivät saunaan! Sauna on köyhän apteekki!
Seuraavaksi siirryimme urheiluvaatteet päällä kyäsaunaan, siellä meitä odotti Johannanhin vetämä saunajooga ja saunaspa- hetki. Entisen kyläsaunan mukaan rakennettu hirsisauna oli ihanan iso sauna, jossa molemmilla laidoilla on neljä eri tasossa olevaa laudetta ja iso puukiuas. Saunaan kuului taas ihanasti kosken kuohu ja elävän tulen äänet. Saunajooga oli todella rauhoittava kokemus jonka päälle saimme vielä jalkakylvyn, kylpysuolaksi sai valita joko terva- tai koivusuolan. Jalkakylvyn yhteyteen saimme käsiimme muffinsvuoat joissa oli mm. kaurahiutaleita ja kahvinporoja, tämä seos saatiin levittää kasvoille ja muualle kroppaan. Jalkakylvyn jälkeen saatiin valita neljästä eri öljystä yksi, joka levitettiin jalkoihin. Öjyjä oli mm. paikallista rypsiöljyä ja eucalyptusöljyä. Meille oli varattu myös saunaan kuuluva palju, johon kolme meistä kävikin upottautumassa ja rentoutumassa vielä lisää.
Saunasta siirryttiin suihkuun saunatupaan, jonka jälkeen bloggareiden tyyliin räpsittiin hurjasti kuvia ja ihailtiin tarjoiltavia, ennenkuin aloimme niisä nauttimaan, saunan jälkeen jäimme ihan keskenämme ja juttelimme mukavasta illasta ja siitä miten kaikki olivat olleet tämän tarpeessa, aikuista seuraa ja rantoutusta! Jokaisen paikka oli merkitty pienin pussukoin, joista löytyi makoisia karamellejä ja ihana kortti! Kiitos bloggarinaiset ihanasta illasta, yhdessä voidaan tehdä vielä mitä kivaa, tiimityössä on voimaa!

Iso kiitos Johanna Ja Johannah, teitte illasta ikimuistoisen <3
Stort tack!2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Unohdin ihan vastata sinulle :) kiitos, käykäähän kurkkaamassa myös Idis ja interiöörin postaus illasta ;)

      Poista