maanantai 27. kesäkuuta 2016

Ihana juhannus ja uusi auto


Torstaina aamulla haettiin Kalixista vauhtia Joensuuhun, jonne menimme viettämään juhannusta. Punainen Skoda Octavia  Rs lähti meille menopeliksi reissulle, uusi auto on kyllä aika makea menopeli, mietin reissussa että uuden suton tuoksun voisi joku melkein pullottaa tuoksuksi :D Tytöt tykkäsi leikkiä aurokaupassa, saivat kuumat kaakaot, jätskiä ja jopa karkkipussit reissulle, todella hyvää palvelua! Ajatkalla olikin hyvää aikaa tutustua auton kaikkiin varusteisiin, kosketusnäytöllinen navi, apple car play (tai jotain sinne päin), adaptiivinen vakkari (aivan todella huippu varuste), todella mukavat kuppi-istuimet (mustaa nahkaa, punaisilla tikeillä), auto varoitti kun kuski kaipaa kaffi taukoa (kojetauluun ilmestyi äänimerkin kera teksti (väsymystä havaittu, pidä kahvitauko :D)...
Ilmastointi pelasi hienosti ja tytöillä oli vähän vilu menomatkalla, Jemina lainasi minun neuletakkia, Amanda oli piilottanut kädet selän taa, nukkui kyllä niin sileästi, ettei tiennyt mitään kun parantelin häneltä kuvan jälkeen asentoa, raukka kun ei pysy istuma-asennossa. 

Perillä Joensuussa miehen isän ja hänen vaimonsa Paulan luona tytöt saivat pyöräillä ja käytiin leikkiskälläkin pienen matkan päässä, Amanda pitkästä aikaa pyöräili pyörällä ja todella hienosti vielä. Jemina sai ison pyörän mukaan, miehen täti oli tuonut sen Sepon luo, mukaan lähti myös iso kassillinen 122-128 vaatteita Jeminalle odottamaan kasvupyrähdystä. Perjantaina saunottiin ulkosaunassa vihdan kera, tytöt ensimmäistä kertaa elämässään. En muistanut yhtään kuinka ihanalle koivuvihta tuoksuukaan saunassa. Jeminasta oli todella mukava vihtoa toisia saunassa :) 


Perjantain ilma oli aika pilvinen, mutta Lehmossa on ihana olla ulkona, Sepon ja Paulan pihalla riittää ihasteltavaa, nämä Pelargoniat oli Seppo ostanut ja Pauka istuttanut. Pihapiiristä löytyy monta omenapuuta, luumu- ja kirsikkapuu, vadelma-, mustaherukka, tyrni-, karviais- ja viinimarjapensaita, monenlaisia perennoja, pottumaa kera herneiden, sipulien, salaattien ja kurpitsojen. Kerrassaan lumoava pihapiiri, kävelen jokapäivä pihan haltioituen uudestaan.

Luantaina lähdettiin kyläilemään Paulan Maire-äidin luo, jonne tuli myös Paulan sisko perheineen. Maire on rautainen vajaa 85-vuotias mummo, joka asuu yskin kotonaan, ihanaa että Jani haluaa käydä kylässä Mairen luona jossa on viettänyt nuorena kesiään, metsissä luontoa tutkien ja mopoilla pärräillen.
Sitten lähdettiin Markon ja Jennin luo Outokumpuun, jonne tytöt odottivat kovasti pääsyä, leikkimään kavereiden luo! Räsäsillä tytöt leikkivät innoissaan, hyppivät trampoliinilla, pyöräilivät.. Illalla lämmitettiin ulkosauna ja syötiin hyvin, tosi mukava ilta. Tytöt sammuivat autoon Lehmoon lähtiessämme! 


Sunnuntaina aamulla oli aika lähteä kotia kohti, tytöt nukahti autoon jo alkutaipaleella, joten äiti joka komennettiin rattiin sai ajaa Lehmosta Muhokselle yhden pysähdyksen taktiikalla. Jossa käytiin syömässä ja isi sai jatkaa ajoa kotia kohti. Kotona avattiin autokaupasta saadut lahjukset ja lähettiin pyörällä kauppaan, autossa oli istutti ihan tarpeeksi, joten pyörän peräkärry mukaan ja kaupolle. 

Toivottavasti teillä oli mukava juhannus! Meillä ainakin oli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti