keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kesä ja paarmoja

Eilen lähettiin palauttaan vaihtolasta siskolle, sillä Nella lähti meille mukaan ja Jemina lähti Hennan mukaan. Henna oli köyttänyt illalla lapsia Kaakamonnimessä uimassa ja lupaillut että jos on hyvä keli niin käydään huomenna uudestaan. Viime kerrasta olikin vierähtänyt jo pari vuotta, täällä me penskana räpiköitiin ja uitiin <3 Vähän on muuttunut, esim kasveja paljon enemmän nyt, mutta paljon on ennallaan. Kiitos Bergin porukan rannalla oli siistiä, muutama lasinsiru löytyi, mutta kerettiin nappasta pois ennen kuin kukaan astui päälle. Serkkutyttö oli ajamassa ruohoa isänsä luona niementien varrella, joten nappasin hänen lapsensa völjyyn ja Jaana seurasi perässä. Aivan mahtavia ilmoja pidellyt, paarmoja löytyi kyllä turhan paljon! Siskon nuorimmaisen heräiltyä lähettiin siskon luo, tytöt jäi hoitoon ja mie lähin laittaan kynnet uusiksi, vitsi että niistä tulikin upeat! Kiitos Heidi taas tuhannesti, oli niin mukava käydä, juttuakin riitti kovasti! Jos mietitte geelikynsiä Tornion lähistöllä, voin lämpimästi suositella: Aloe juoma pullot on saanu kyllä hyötykäyttöön näin kesällä, kätevä siirrellä kun on kahva purkissa! Käytiin eilen aamulla ennen rantaan menoa Tampereen säästöteksin kesäpihalla, mukaan tarttui valkoinen pionin taimi pinkin pionin kaveriksi perennapenkkiin, joka vihdoin kukkii, 5 vuotta siinä meni kun ensiksi oli liian pimeä ja kostea paikka. Ja lime kasvi, ensimmäinen line hyötykäytettiinkin jo, syötäviä hedelmiä tekee! Nuppujakin löytyy tosi monta, toivottavasti saahaan vielä useampi tänä kesänä! 

Minun lempi pyykkäyskaveri, ihana kun saan ulkoiluttaa minun pöllöjä näin kesällä, eli essu missä mulla on pyykkipojat. Äitillä oli minun lapsuudessa aina tällainen, se yksi ainakin, itsetehty ku ompelija on! Tämän mie tilasin yhestä facebookki ryhmästä; ommeltujen vaatteiden kirppis, taisi olla. Aamulla käytiin kympiltä kyseleen mansikka laatikoita, mutta ei, alkaa jo ihan kauhistuttaan saako talveksi pakkaseen marjoja, pohjoisen sato on kuitenkin vielä kypsymättä, että eiköhän niitä saa, saa nähä vain kuinka kalliiksi kysyntä laatikon hintaa nostaa! Ilma oli kuuma ja en jaksanut alkaa täyttään isoa uima-allasta tytöille, mitetin että nämä vedet voin käyttää sitten kukkien ja tomaattien kastelussa hyödyksi. Meiltä löyty eu-lava käyttämättömänä ja sain naapureilta inspiksen laittaa yrtit siihen nätisti, vanhoja lauteenpätkiä hyödyksi käyttäen tämä oli nopeaa valmis, Aloe juoma pullot sopi kuin nakutettu vielä väliin, nyt pohdin maalaisiko valkoiseksi vai ei. Mitä mieltä olette?! 
Iltapalaksi tehtiin pannaria ja lettuja, äitin tekemillä hilloilla ja kermavaahdolla. Tein letut kotikokit sivuilta löytämälläni reseptillä, mutta korvasin vehnäjauhot täysjyvä jauhoilla ja margariinin oikealla voilla, liian makea oli makuuni, mietinki. Että kylläpä tulee vain sokeria..

Tässä resepti:

Ostin joku vuosi sitten kompostorin, en raaskinut ostaa ympärivuotista, tätä en ole jaksanut herätellä keväällä henkiin saatikka käännellä. Meillä alettiin muistaakseni seuraavana keväänä keräämään vielä biojätteet kotoa (tuotiin oma roskis niille ja vielä pusseja), joten innostus lopahti ihan totaallisesti. Nyt tämä on siis jouten jos joku tarvii! Mallia Lassila & Tikanoja - Globe. 

Mie sain uuden kollegan kun naapuri läht tilaamaan tuotteita itselleen, miehän asun Ruottin puolella, mutta tunnukset Foreverille otin käytännön syistä Suomen puolelle, nyt saan tilattua uudelta FBO:lta tuotteita mitä suomesta ei saa, esim tämä ihana hunaja ja Heat jonka olen kuullut olevan vähän tujumpi, vähän eri ainesosia, ei kun testaileen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti