perjantai 8. heinäkuuta 2016

Oksutauti


Tiistaina meille rantautui vatsatauti, ensimmäisenä vuorossa oli Amanda, hienosti  tyttö sanoi että on huono olo ja tarvitsee ämpäriä. Aiemmilla kerroilla vatsataudissa Amanda ei ole meinannut oikein haluta oksentaa ämpäriin saatikka pistää kasvoja sinne, nyt halusi olla ihan yksin, ei saanut mennä lähelle ja joka kerralla sihti osui kohilleen :D Nukkumaan mentäessä pikainen tauti oli jo ohi. Jemina apinoi kun toinen istuu ämpärin vieressä, kyllä lapset keksii ja osaa, riittäisipä itsellä voimaa tuollaiseen, keksi kiikkua tukipalkkiin mikä meillä on olohuoneessa, hienosti apinoi itsenä ylös asti, mitähän tuosta lapsesta tulee isona.

Torstai aamuna Jemina herätti ja sanoi että on huono olo, vessaan oli rynnättävä ja melkein kerettiin vessaan, kuka hitsi oli käyny laittaan kannen kiinni, meillä ne ruukaa olla auki, paljon kätevämpi näin lapsiperheessä ja muistaapi kuurata puhtaaksi tarpeen vaatiessa kun ei ole kansi peittona. Jeminalla tauti tuntui olevan rajumpi, eikä edes vesi meinannut pysyä sisällä, kuume nousi vielä kaveriksi oksutaudille. Mie tietenki läksin reippaana töihin, kuuden päivän työputken viimeiselle ennen pitempää vapaata, lounaan jälkeen sanoin työkaverille että jos mie lähen juosten niin en tuu takas, henkilökunnan vessoille on ihan kiva matka keittiöosastolta juosta. Kolmen maissa oli sanottava työkaverille että kotia on lähettävä, onneksi lähin, ei etes rupsua uskaltanu päästää kotona :D onneksi vatsatauti oli tosi lievä ja yöllä noussut kuume vei taudin mennessään.
Jemina tahtoi kovasti mennä viimeviikolla aloittamaansa uimakouluun, jonka viimeinen päivä eilen oli, anteeksi kaikki lasten äidit ja valvojat, jos tartutettiin teile tauti. Jemina sai suoritettua varhaistaitomerkin, eikä seuraava merkki jäänyt kauas, harmi kun piti yksi päivä välistä olla pois. Oli todella mukava jutella vanhan lukioaikaisen koulukaverin kanssa, hänenkin tyttönsä oli uimakoulussa. Ainiin mies jäi kotiin potemaan omaa vatsatsutiaan joka alkoi torstai-perjantain välisenä yönä. 
 
Illalla uni voitti kaikki hyvissä ajoin, yhden maissa multa loppu uni, kävin kattoon leffan, kokeilin mennä uudelleen nukkuun, mutta ei väkisin! Millehän tässä alkaisi. Muistin etten ole muistanut Amandalle varata 3-vuotis neuvolaa, jotaki hyvääkin :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti