torstai 11. elokuuta 2016

Tomaattien kasvua ja ihania ystäviä


Olen ihan unohtanut päivittää miten tomaatit voivat :D Kaikissa kuudessa tomaatissa mitkä minulla on, on tomaatteja, ainakin yksi, nyt odotellaan että kypsyisivät ennen kuin kesä on ohi. Suurempilehtiset yksilöt, en yhtään muista lajin nimeä, ovat tässä vaiheessa kasvattaneet eniten tomaatteja ja aika mukavan kokoisia. Ilmassa on jo useamman päivän tuntunut syksyn tuoksua ja tuuli on ollut viileä.
Eilen kävin kahvilla ihanan ystäväni Anitan kanssa, Anitaan tutustuin viime kesällä IKEAlla ja tulimme heti juttuun, oli aivan ihana käydä kahvilla ja vaihtaa kuulumisia, tulee niin hyvä mieli, juttua ja naurua riittää. Anitasta huokuu positiivinen energia, et voi kun hymyillä ja tulla hyvälle tuulelle, ihanaa kun olet ystäväni.


Aamu alkaa aina Aloe vera mehulla, tiedän hyödyt mitä juomasta minulle on, joten siitä en luopuisi millään. Mie ja mieheni juodaan maustamatonta ja tytöt karpalon makuista mehua. Forever viljelee itse Aloe veran ja omistaa vslmidtuslsitokset, joten tiedän että juoma on ( jokainen juoma yli 90% ) aloe veraa, kollegani on käynyt tehtaalla, yrityksellä ei ole tarvetta salata mitään, tehtailla saa jopa kuvata. En ala paasaamaan sen enempää, jos haluat kuulla lisää, laita s-postia tai kommentoi alle :) 
Aamuni alkavat yleensä Smoothiella, I'm in love! En suunnittele ja etsi reseptejä, vaan viskaan blenderiin mikä tuntuu hyvälle, yleensä jotain proteiinipitoista, jotain nestettä, jotain väriä ja makua! Tänään aamulla tuloksena syntyi 

lakritsi - smoothie:

Puoli purkkia maitorahkaa
Oman maun mukaan lakritsijauhetta
Banaani 
Maito (Riisimaito) 
Mansikkajauhetta oman maun mukaan 
Cashew pähkinöitä kourallinen

Ja oli hyvää :P

Seuraavana vuorossa meillä oli siivoilua, Jemina on sitä mieltä että joka kerta pitäisi matotkin kantaa ulos, mutta mie tykkään ettei aina jaksa, eikä meillä kyllä enään edes tehdä niin, tekokkaalla puhdistuslaitteella saa matot puhtaaksi, ei tarvi enää tamppailla! Paljon mukavampaa!

Käytiin IKEAlla kävellen, Amanda istui ensiksi vaunuissa, mutta pisimmän matkan taisi olla isosisko joka istui kyydissä. Amanda puhua paapattaa ohi kävelijöillekki ummet ja lammet, keräilee kukkia ja jakelee niitä, voin vain ihailla mielikuvitusta, urheutta ja uskallusta mitä pienessä ihmisessä on! Mikään ei ole mahdotonta! Pappa tuli IKEAlle kanssa ja syöpästiin siinä pehmikset, tytöt otti myös puolikkaan hodarin. Sitten lähettiin papan mukaan käymään Icassa, vähän ruokaa mummulaan, äiti on leikattu ja parantelee itseään kotona! Välillä tulee hetkiä että haluaa syötyä terveelisesti ja haluaakon tehdä niin. Toisinaan on vain niin ihana mennä siitä mistä aita on matalin, tänään ruoaksi paistettua makkarapottua kera wokkivihannesten. 

Urheilulla on kyllä virkistävä vaikutus, tiistaina käytyäni tankotanssimassa, otin kortin Hyvä Fiilikseen, tänään kävin syvävenyttelyssä ja taas kukun kun ei yhtään väsytä :) 


Löysin hienon taulun Suomalaisesta kirjakaupasta, tämä pitää kyllä niin paikkaansa tällä hetkellä kun on vielä kesäloma, kokoajan on tiskiä, tytöillä vielä tuntuu olevan koko ajan nälkä. Pitää varmaan käydä ostamassa yksi tällainen keittiöön.
Löysin jonkin aikaa sitten facebookista Meri-lapin REKO ryhmän, ryhmä järjestöö ruoanjako tilaisuuksia, jossa kuluttaja saa tuotteensa suoraan tuottajalta. Toivottavasti homma alkaa pyörimään hyvin, sillä lähiruoka ja lähialueen kannattaminen on vaan niin pop! Seuraava tilaisuus 18.8 Kemissä!  Etsikää ihmeessä ryhmä Facesta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti