keskiviikko 31. elokuuta 2016

Flunssan hoitoa, tomaatit muutti sisälleOnkos muilla päässyt syyslentsu kylään, meillä perheen pienin on varmaati jo viikon ajan yöllä heännyt yskimään kesken unien. Joka ilta laitetaan jalkapohiin, rintaan ja selkään heat lotionia, jonka sisältämä mentholi pitää hengitystiet hyvin auki ja rauhoittaa. Sieraimiin kosteutus-sumutetta ja hunajaa tarpeen mukaan, rauhoittaa yskää. Olen kovasti odotellut koska nousee kuume, mutta vielä toistaiseksi on tosi reipas päivisin. Tytöt sunnuntaina, muistaakseni :D hoidon pihalla. Hankalaa aikaa syksy ja kesä, ei tiedä mitä lapsille pukisi päälle, aamulla voi olla tosi kylmää ja päivällä aurinko lämmittää.Syksyä pukksa ja ihosta huomaa sen heti, oikeaan käteen on pitkästä aikaa alkanut ilmestymään "vesikellloja", kämmeneen nyt ensimmäistä kertaa ikinä, olisikohan tekemistä uuden harrastuksen kanssa (tankotanssi) peukaloon tuli ihana halkeama, joka ei tunnu menevän ohi niin millään. Tuntuu että huono uni, johtuen tytön yskästä, saa nousta monesti yössä sängystä, pahentaa vain ihottumaa, tulee puoliunessa ravittua, ei hyvä combo. Sunnuntaina en saanut unta, kun muut menivät nukkumaan, vaan istuin sihvalla raavin ja tuskailin, raapiessa ihottumaista kutisevaa ihoa, tulee melkein euforinen tunne, mutta kohta läpi tulee kipu ja vielä lisääntyvä kutina, ei tiedä itkisikö, masentuisiko, nauraisiko... Tuskaa! 

Maanantaina oli luvassa yksi vapaapäivä, lähettiin tyttöjen kanssa minun siskos ja siskon lapsia moikkaamaan, kun nuohooja oli käynyt nuohoamassa piipun ja tsekkaamassa takan kunnon. Hennalla oli mulle suunniteltu vähän kuntoilua, edellinen asukas oli täyttänyt itsetehdyn lammen ja täyttänyt sen jälkikäteen kivillä, tyhjennettiin se, siirrettiin kivet vieressä olevaan isompaan kivikasaan ja täytettiin kuoppa, sisko otti vielä ympäröivät saniaiset pois. Sitten lähettiin mummolaan, syötiin ja mie lähin harventamaan porkkanamaata ja keräsin herneitä. Tytöt sai jäädä mummolaan vähäksi aikaa hoitoon ja mie lähin ensimmäiselle tanko combo tunnille, jossa yhdistettiin eri liikkeitä näyttäviksi comboiksi, jossa ohjaajan ja taitavimpien tankoilijoitten sarjat kyllä näyttikin sulavilta ja upeilta, ehkä mieki joskus. Välillä alkaa tuntuun ettei tapahdu mitään kehitystä, mutta jostain kaikki ovat alkaneet, harva on seppä syntyessään. 


Tyttöjen kanssa kokeiltiin niksiä kasvattaa porkkanan "kantapalasta" uusi porkkana, laitetaan pala veteen kasvattamaan juuria ja sitte multiin. Tämä yksilö laitettiin kukkapenkkiin, ikinä en ole nähnyt porkkanan kukkivan, mutta jostainhan ne siemenetkin tulee, tämä tukeva porkkanan kasvu näyttää kovasti tuottavan kukan. Tomaatit ja yrtit sai muuttaa sisälle, sillä meillä on ollut jo yöpakkasia, yksi tomaatti kerkesi kypsäksi, toisille raakileille googletin ohjeen: laita pussiin omenan kanssa, jolloin niiden pitäisi kypsyä, vaikka raakana ottaisi pois kasvista. 

Päivöt kuluu taas ihan liian nopeaa kun on töissä, välillä tuntuu että töiden jälkeen jaksaisi vaikka mitä, mutta nyt on ollut kaksi päivää seitsemään asti, illalla ei ole jaksanut yhtään mitään tehdä :/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti