Pappa istuttaa joka vuosi herneitä maahan ja näin loppukesästä satoa piisaa, rakastan herneitä ohuena; jolloin niitä voi syödä sellaisenaan tai vaikka salaatin lisänä, wokeissa. Toissapäivänä sain niin ison pussillisen mukaan että ajattelin kokeilla tuoreherne- keittoa, kotoa löytyy vahvaa minttua ja kaikki ainakset joten ei kuin kokeilemaan.
Puolitin reseptin, sillä herneitä ei ollut kuitenkaan kuin 200 g. Reseptin katsoin Iltasanomien sivuilta: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001002721.html
Tuoreherne - keitto
1/2 Sipuli silputtuna
1 rkl Voita
200 g tuoreita herneitä
1/2 l Kasvislientä (Reformi luomu)
1 Nippu minttua
1/2 dl Kermaa
Kuullota voissa sipuli, lisää herneet. Keitä kasviliemi ja lisää kuullotetut herneet ja sipuli. Keitä n. 2 min. Lisää minttu ja soseuta, lisää kerma ja kiehauta.
Minttu maistuu raikkaalle keitossa ja tuoksuu aivan ihanalle! Kannattaa kokeilla jos on ostanut tuoreita herneitä tai on vaikka omasta maasta!
Eilen vein tytöt mummolaan ja lähdin ilaiselle Tankotanssi tunnille, Hyvä Fiilis aukaisi uusiin tiloihin: maanantaina ja tiistaina jumpat oli ilmaisia. Olen aina halunnut kokeilla tankoilua, ja häätyy sanoa että taidan mennä toistekkin, vielä illalla nukkumaan mennessä mietin liikkeitä ja kuinka se onnistuu, miten kädet pitää asetella.. Ennen salille menoa otin annoksen Argi +, jotta jaksan hyvin ja saan treenistä kaikki irti. Yleensä otan Arginiini annoksen aamulla, johtuikohan siitä että otin annoksen myöhemmin vain olinko niin innoissani tunnista, että uni ei meinannut eilen tulla!
Syysleimu alkoi kukkimaan, on se niin kaunis, valkoinen vieressä tykkäsi vissiin kyttyrää viimetalvesta eikä näytä edes aikeita kukkimisesta, kasvukin on aika heikkoa.
Alla kuvassa minun tavallisin kampaus, kietasen vain nutturalle rennosti ja silleen se saa jäädäkkin, sopivasti huoleton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi ❤️
Tack för din Meddelande ❤️