torstai 24. syyskuuta 2015

Kukkapenkit kuntoon



















Tänään ajattelin pitää vain vapaata, joten aamutoimien jälkeen läksin kartanolle ja aloin laittamaan kukkia talviteloille, melkein kaikki ostamani sipulit sain istutettua, vähän tosin otin entisiä kukkia pois, nyt en malta odottaa kevättäettä kukat nousee.

Vietiin pelargoniat mummolaan talvehtimaan ja samalla pussillinen sammalleimua omasta kukkapenkistä, eiköhän mummo keksi niille johonkin paikan, niin paljon isompi on heidän tontti kuin tämä meidän pieni piha. Mutta toisaalta siellä on paljon enemmän piharakennuksia ja kukkia, jo ennestäänkin :D

Käytettiin Jeminaa hammaslääkärissä tosi reipas oli tyttö, ihana kun tuon ikäsiet ei vielä osaa/ tiedä pelätä hammaslääkäriä. Ei yhtään reikää, kaikki maitohampaat suussa. Me ollaan vähän laiskoja pesemään illalla hampaita, mikä on tietty huono, mutta kellään ei ole ollut oikein ikinä mitään hampaissa, joten näillä mennään. Nyt on maaliskuusta asti koko perhe pessyt hampaansa Foreverin Bright Aloe Vera hammastahnalla, joka on syystä ilman fluoria, mukana on kuitenkin bee propolista joka puhdistaa suuta. Eikä tytöllä ollut yhtään mitään moitittavaa hampaissa, huippua!

Taas saatiin pysähtyä rajalla, jännä kun ennen on saanut ajaa miten haluaa, aina. Mutta hyvähän se on että tarkistetaan ja ollaan tarkkoja ketä maahan otetaan. Itselle on arkipäivää käydä Ruotsista Suomessa, koska itse on suomalainen, tottunut käymään Prismassa kaupassa, kaikki suku asuu Suomessa... Koska autossamme on tummennetut takalasit ja farkku auto, niin pysähtyä saa varmaan tästälähin niin kauan kun rajalla tarkastavat, tästä tulee siis ihan arkipäivää, laskemme matkoihin 5 min ainakin lisää :D Ikävä vain kun täälläkin asuu kuiten ennestään maahanmuttaja perheitä ja perheitä kenellä on ulkomaalaistastaisia lapsia, heille tämä saattaa olla hankalampaa.

Nuorimmainen nukahti matkalla kotiin autoon, käytiin kotona kääntymässä ja lähdettiin tyttöjen kanssa vanhempainiltaan, saatiin oikein ruokaakin, tarjolla oli lasten ruokasetelin mukainen tarjoilu. Monenlaista salaattia ja erikseen kurkkua, tomaattia, salaattia. Kasvispihvejä, jahelihamureketta ja lohkoperunoita, nams, tytötkin söi tosi reippaasti, salaatitkin.

Jeminalle ostettiin uudet korvikset, olisi saanu alkuperäiset korvikset vaihtaa jo aiemmin, muttei ole halunnut, nyt haluaa :D Saa nähdä uskaltaako äiti vaihtaa, pelkää että toiseen sattuu :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ❤️
Tack för din Meddelande ❤️